Innovatiiviset aterinvaunut ja Blickle MOVE-pyörät

MOVE-kääntöpyörien ja uudenlaisten MOVE-kiintopyörien yhdistelmä

Asiakas

Gastguard on Baden-Württembergin Kornwestheimissa sijaitseva startup-yritys. Vuonna 2014 perustettu yritys on erikoistunut ravintola-alan tarpeisiin, kuten aterinlaatikoihin ja hygieniakonsepteihin.


Haaste

Gastguardin perustajat suunnittelivat aterinkaukaloihin liittyvien hygieniapuutteiden ratkaisuksi modulaarisen aterimien jakelujärjestelmän ravintola-alalle. Näin siis kauan ennen koronapandemiaa syntyi idea veitsen, haarukan ja lusikan jakelusta turvallisesti ravintola-asiakkaalle. Asiakkaat ottavat aterimet yksitellen, ja näin vältetään ennen kaikkea ruuhkaisissa tiloissa kosketus viereisiin aterimiin. Läpinäkyvä taitettava muovikansi suojaa sisältöä esimerkiksi epäpuhtauksilta, jotka leviävät yskittäessä tai aivastettaessa.

Alustaan tähän mennessä kiinnitetyt pyörät olivat raskaskulkuiset ja ne tasoittivat lattian epätasaisuuksia heikosti. Vaikka kaikki Gastguardin käyttämät komponentit toimivat kehittäjien toivomalla tavalla, siirrettävä alusta aiheutti ongelmia. Aluksi kokeiltiin Kaukoidästä peräisin olevia kuulalaakerilla varustettuja muovipyöriä, jotka olivat halkaisijaltaan 80 mm. Niiden vierintävastus oli kuitenkin liian suuri. Niitä käytettäessä aterimien jakelujärjestelmän siirtäminen kaltevien kohtien tai lattiassa olevien saumojen yli onnistui vain vaivoin. Oli löydettävä jokin muu vaihtoehto. Kummallakin omistajalla oli tästä selkeä käsitys: pyörien pitäisi pystyä ylittämään epätasaisuudet ongelmitta, tuotteen pitäisi olla Saksassa valmistettu ja pyörien pitäisi sopia muotoilultaan yhteen järjestelmän ulkonäön kanssa.


Ratkaisu

Blicklen muovikaksoispyörät MOVE-sarjaValinta osui Blicklen pyöriin. Vakuuttavien tuotteiden ohella ratkaisevassa asemassa olivat suuri oman valmistuksen osuus Rosenfeldin tehtaassa sekä nopea ja luotettava asiakaspalvelu. Blicklen suunnittelijat kehittivät vakiovalikoiman muovisen MOVE-kaksoispyörän kaveriksi sopivan kiintopyörän, jonka halkaisija oli 100 mm. Se perustuu kääntyvään versioon, jossa pyörän kääntökehän molemmat kuulalaakerit korvataan erityisillä muovilevyillä kääntökehän lukitsemiseksi. Aterimien jakeluvaunuun asennetut Blicklen MOVE-sarjan muoviset kaksoispyörät vakuuttavat muun muassa lukituksellaan, joka varmistaa turvallisen ja vakaan käytön. Lisäksi ne ovat erityisen hiljaiset, lattiaystävälliset ja kulutusta kestävät. Sileän pinnan ansiosta pyörät on helppo pitää puhtaana, minkä vuoksi ne ovat suosittu valinta erityistä hygieniaa edellyttäviin käyttökohteisiin. Asiakkaan toivoma erikoisväri RAL 9010 voitiin ruiskuvalamalla toteuttaa ongelmitta paikan päällä Rosenfeldissä.


Lopputulos

Gastguardin kehittäjille Blicklen tuotteiden valinta kannatti. Pyörät soveltuvat tuotteeseen niin toiminnaltaan kuin muotoilultaankin. Kahden kääntöpyörän ja kiintopyörien ansiosta aterimien jakelujärjestelmän ja painavien kaappivaunujen kuljettaminen käy ergonomisesti. Niissä on erittäin pieni kääntö- ja vierintävastus. Erityisesti pyörään kehitetyn FI-lukitusvivun ja sen potkaisutoiminnon ansiosta lukitus on aktivoitavissa ergonomisesti ja nopeasti minkälaisilla jalkineilla tahansa.


Edut ja tekniset tiedot – LKD-PATH 100K-FI-GS10-962498 ja BKD-PATH 100K-GS10-963544

  • MOVE-kääntöpyörien ja uusien kiintopyörien yhdistelmä.
  • Potkaisutoiminnolla varustettu FI-lukitusvipu takaa hyvän paikallaan pysymisen.
  • Sileäpintaiset kaksoispyörät erityisen hyvää hygieniaa edellyttäviin käyttötarkoituksiin.
  • Oman tehtaan ruiskuvaluvalmistus mahdollistaa erikoisvärien käyttämisen.