Blickle panostaa polyuretaaniin

Tehokkaiden juoksupintojen valmistuskapasiteetin lisääminen

Polyuretaanisten juoksupintojen käyttäminen pyörissä lisääntyy entisestään. Polyuretaanielastomeerien käytöllä on useita hyviä puolia. Ne ovat mm. lattiaystävällisiä, hiljaisia ja öljynkestäviä. Blicklellä on vuosikymmenien kokemus valettujen polyuretaanijuoksupintojen kehittämisestä ja valmistamisesta. Valikoimaamme kuuluu useita vaihtoehtoja, jotka on todettu toimiviksi useilla aloilla ja monissa käyttötarkoituksissa. Vastatakseen kasvavaan elastomeerituotteiden kysyntään Blickle laajentaa tuotantokapasiteettiaan ja kasvattaa tehtaansa näin yhdeksi maailman suurimmista polyuretaanipyörien tuotantolaitoksista.

Blickle Besthane® – ensiluokkainen polyuretaani

Käyttöön valittujen pyörien laatu vaikuttaa suuresti kuljetusvaunujen ja kuorma-alustojen käytettävyyteen ja toiminnallisuuteen. Pyörien juoksupinnan ominaisuudet vaikuttavat myös ajomukavuuteen ja käsiteltävyyteen. Blickle on jo yli 20 vuoden ajan kehittänyt ja tuottanut omissa tuotantolaitoksissaan polyuretaanijuoksupintoja seuraavista materiaaleista.

  • Softhane®
  • Besthane® Soft
  • Extrathane®
  • Besthane®

Besthane® on valikoiman ensiluokkaisin polyuretaani. Se kuuluu koviin polyuretaanielastomeereihin. 92 Shore A -kovuusluokan juoksupinta vakuuttaa erittäin pienellä liikkeellelähtö- ja vierintävastuksellaan, ja se on tämän lisäksi hydrolyysinkestävä. Besthane®-pyörien lämpeneminen dynaamisen kuormituksen vaikutuksesta on erittäin vähäistä ja siksi ne sopivat erityisesti suuriin nopeuksiin. Extrathane®-pyörä kovuudessa 92 Shore A oli ensimmäinen Blicklen valikoimiinsa kehittämä polyuretaanipyörä ja nykyisin se on lähtökohtana kaikille yrityksen valmistamille polyuretaanipyörille. Sen erikoisominaisuus on erittäin hyvä viilto- ja jatkorepeämislujuus. Hieman myöhemmin kehitettiin Besthane®- ja Softhane®-pinnat. Jälkimmäinen on pehmeä polyuretaanielastomeeri, joka vaimentaa erityisen hyvin tärinää ja on lattiaystävällinen. Sen lisäksi Blickle toi markkinoille Besthane® Soft -juoksupinnan, joka on pehmeämpi, mutta myös hydrolyysinkestävä vaihtoehto Besthane®-juoksupinnalle. Pyörät, joissa käytetään tätä juoksupintaa, ovat hiljaisia, ne lämpenevät vain vähän dynaamisen kuormituksen vaikutuksesta, ja niissä on hyvät kitkaominaisuudet. Näiden ominaisuuksien ansiosta ne soveltuvat erittäin hyvin suuriin nopeuksiin ja Blickle käyttää niitä sähköisissä voimansiirtojärjestelmissään.
Lue lisää esitteistämme!

Uutta valikoimassa: Vulkollan®

Itse kehitettyjen polyuretaanipyörien juoksupintojen lisäksi Blickle valmistaa myös pyöriä, joissa käytetään Vulkollan®-juoksupinta. Tämä päätös vastaa markkinoiden kasvaneeseen kysyntään ja laajentaa valikoimaa parhaalla mahdollisella tavalla. Näiden pyörien, joiden kovuus on 92 Shore A, dynaaminen kuormitettavuus on hyvä, samoin kuin niiden kitkaominaisuudet vetopyöräkäytössä. Lisäksi niiden mekaaniset ominaisuudet ovat hyvät, ja siksi niitä käytetään pääasiassa vetopyörinä kuljetustekniikassa.

Erikoisratkaisujen asiantuntija

Blicklen arvioiden mukaan polyuretaanipyörien kysyntä tulee kasvamaan. Laajaan valikoimaan kuuluu

Erityiset suuren dynaamisen ja mekaanisen kuormituksen kestävät polyuretaanit sekä antistaattiset ja vierintävastusoptimoidut mallit täydentävät valikoimaa. Yhä suurempi rooli valikoimassa on erikoisvalmisteisilla pyörillä, jotka vastaavat suuriinkin kantavuuden vaatimuksiin. David Blickle yrityksen johdosta kuvailee yrityksen näkemystä seuraavasti: “Emme pidä itseämme vain tavallisten pyörien toimittajana, vaan pikemminkin erikoisratkaisujen asiantuntijana. Vaikka perusvalikoimassamme on yli 30 000 tuotetta, saamme päivittäin asiakkailtamme pyyntöjä erikoistuotteista, jotka toteutamme mielellämme ja yhteistyössä asiakkaan kanssa.”

Mittatilaustyöt ovat Blicklen erikoisalaa. “Asiakkaille toteutettavat yksilölliset ratkaisut ovat vahvuutemme. Insinööriemme vankan tietotaidon ansiosta voimme kehittää ja optimoida polyuretaanituotteita käyttötarkoitusten mukaan. Tiimimme koostuvat kokeneista rakennesuunnittelijoista, kemisteistä ja testausinsinööreistä. He tietävät tarkalleen, miten luodaan asiakkaan vaatimuksia vastaavia tuotteita. Muokkaamalla valmistusprosessia ja polyuretaanin reseptiikkaa voidaan vaikuttaa tuotteen ominaisuuksiin ja näin luoda paras mahdollinen pyörän juoksupinta kullekin käyttökohteelle”, kertoo David Blickle.
Tutustu erikoisratkaisuihin

Valmistustekniikka aivan viime hetken tasolla

Laaja valikoima ja erikoisratkaisujen kasvava kysyntä vaatii huomattavaa valmistuskapasiteettia. Jotta tuotantoon ei syntyisi pullonkauloja, Blickle valmistautuu jo haasteeseen: “Jotta voimme tulevaisuudessakin reagoida asiakkaidemme pyyntöihin joustavasti ja valmistaa korkealaatuisia tuotteita lyhyillä toimitusajoilla, meidän on pidettävä valmistustekniikkamme uusimmalla teknisellä tasolla ja laajennettava kapasiteettiamme”, sanoo David Blickle ja kertoo yrityksen suunnitelman: Rakentamalla uuden polyuretaanituotteiden tuotantolaitoksen Blickle luo uutta potentiaalia tulevaisuuden haasteita varten. Rakennustöiden on määrä alkaa vuoden 2020 kesällä. Tämän laajennuksen myötä Blicklen polyuretaanipyörien tuotantolaitos on yksi maailman suurimmista, mikä entisestään edesauttaa logistiikkavirtojen ja arvoketjun optimointia.

Vulkollan® on Covestro Gruppen rekisteröity tavaramerkki.