Vuosikatsaus

Blicklen vuosi 2023 yhdellä silmäyksellä

Vuosi 2023 on Blickle-konsernille monessa mielessä tapahtumarikas tilikausi. Uuden 24 000 neliömetrin suuruisen polyuretaanipyörien tuotantolaitoksen ja Blicklen uuden hallintorakennuksen, johon kuuluu Blickle Experience Center, avajaiset olivat merkittäviä virstanpylväitä yrityksen 70-vuotisessa historiassa. Näiden uraauurtavien hankkeiden onnistuneen loppuunsaattamisen ansiosta Blickle on ihanteellisesti varustautunut tulevaisuuden haasteisiin.

Huolimatta maailman johtavasta asemastaan pyörävalmistajana ja maailmanlaajuisesta läsnäolostaan Blickle-konserni kohtasi vuonna 2023 vaativan taloudellisen ympäristön haasteet. Talouskasvu oli heikkoa monissa Euroopan maissa, mikä vaikutti negatiivisesti myös pyörien kysyntään. Ukrainan ja Lähi-idän konfliktit, korkea inflaatio, ammattitaitoisen työvoiman puute ja heikko maailmantalous vaikuttivat myös Blickle-konsernin kasvuun.

Voimme kuitenkin olla tyytyväisiä kokonaiskehitykseen, sillä Blickle-konserni pystyi puolustamaan ja edelleen laajentamaan asemaansa pyörien maailmanlaajuisena markkinajohtajana näistä epäsuotuisista olosuhteista huolimatta. Blickle kohtaa monenlaisia haasteita, ja erilaisten optimointi- ja digitalisointihankkeiden sekä lukuisten innovatiivisten tuotekehityshankkeiden ansiosta Blickle kehittyy jatkuvasti pysyäkseen eturintamassa myös vaikeassa markkinaympäristössä.